Selecteer een pagina

Als je met kinderen op vakantie gaat, is het altijd handig om je vakantie wat beter voor te bereiden dan dat je gewoon met z’n tweetjes gaat of met een groepje vrienden. Je wilt niet voor vervelende verrassingen komen te staan, dus je wilt het gewoon van te voren goed geregeld hebben. Vakantie is namelijk vakantie voor de kids, maar ook vakantie voor de ouders! Wij geven je een stappenplan voor een geslaagde zomervakantie.

1.   Zet je eisen op een rij

De eerste stap is om samen met je eventuele partner en kinderen de eisen op een rij te zetten. Wil je naar een land waar je nog nooit geweest bent of is de belangrijkste eis dat de zon schijnt of willen je kinderen lekker de hele vakantie in het zwembad doorbrengen en van de lange glijbanen af roetsjen? En wil je een appartementje zodat je je eigen eten kunt maken, of wil je helemaal nergens aan denken en ga je voor een all-inclusive vakantie? Ga je een weekje weg, of pak je een wat langere vakantie? Als je antwoord hebt op al dit soort vragen, dan kun je veel gerichter zoeken naar een geschikte vakantie en dat scheelt een hoop tijd.

2.   Zoek jouw ideale reis

Als je dit allemaal op een rijtje hebt gezet, dan is stap twee, het zoeken van je vakantie. Natuurlijk moet de vakantie aan alle wensen voldoen, maar het moet ook nog te betalen zijn. Bepaal dus je budget, en kijk wat er voor dit budget te vinden is. Kijk eens bij verschillende reisorganisaties welke hotels zij hebben en voor welke prijs zij de reis aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld een top 3 maken en deze dan aan de kinderen laten zien. Als je zelf niet kunt kiezen, laat je dat hen toch gewoon doen?

3.   Boek je vakantie

Eenmaal besloten welke vakantie het wordt? Dan is de derde stap het boeken van de vakantie. Dit is niet al te moeilijk, het boeken zelf is vaak snel geregeld, de tijd zit meer in het bepalen waar je heengaat en het zoeken naar aanbiedingen. Daarna kan de voorpret beginnen en kun je gaan aftellen tot de vakantie!