Selecteer een pagina

Heb jij ook altijd al gedroomd van je eigen jacuzzi in de tuin? Houden zaken als ruimte, onderhoud en de kosten van een jacuzzi je tegen er een aan te schaffen? Als dit het geval is kan een opblaasbare jacuzzi een uitkomst bieden voor jou. Deze heeft namelijk enkele voordelen over een gebruikelijke jacuzzi, waardoor dit erg aantrekkelijk kan zijn.

Waarom een opvouwbare jacuzzi?

Een jacuzzi is natuurlijk heerlijk om in de tuin te hebben. Lekker bubbelen in de achtertuin, relaxen wanneer je maar wilt, het klinkt allemaal fantastisch. Er zitten echter enkele nadelen aan het hebben, maar ook aan het verkrijgen van een jacuzzi. Ten eerste zijn deze vaak erg duur, en je moet er maar net voldoende plek voor hebben. Wanneer deze eenmaal staan zijn ze ook niet echt goed te verplaatsen waardoor je een groot gedeelte van je tuin er voor opgeven moet. Gelukkig zijn er uitkomsten voor, in de vorm van een opblaasjacuzzi. Deze zijn ten eerste meestal veel goedkoper in aanschaf dan een “normale” vaste jacuzzi, waardoor ze toegankelijk zijn voor bijna iedereen. Ook het nadeel van ruimte wordt omzeilt met een opblaasjacuzzi; Waar je er met een normale jacuzzi goed over na moet denken waar je deze neerzet in verband met ruimte, kun je een opblaasjacuzzi leeg laten lopen en opbergen in bijvoorbeeld je garage wanneer je deze niet gebruikt. Zo hoef je bijvoorbeeld niet de hele zomer de jacuzzi in de tuin te hebben en kun je hier andere dingen neerzetten als er bijvoorbeeld visite komt. Je kunt ook genieten van alle mogelijke opties met een opblaasjacuzzi; je hebt modellen met alleen bubbels, maar ook met massagestralen en ledverlichting. Zo is er voor iedereen wel een geschikte jacuzzi beschikbaar.

Waar moet je op letten bij een opblaasjacuzzi? 

Er zijn natuurlijk wel een paar zaken om op te letten bij een opblaasjacuzzi tegenover een klassieke, vaste jacuzzi. Ten eerste is er de grootte. Om comfortabel naast elkaar te kunnen zitten moet je uitgaan van twee volwassenen en twee kinderen in een vier persoons jacuzzi. Hiernaast is een grondzeil zeker een aanrader wanneer je een opblaasjacuzzi gaat plaatsen. Ook al is een opblaasjacuzzi stevig, een extra onderzeil beschermt tegen beschadigingen en zorgt ook nog eens voor meer isolatie, waardoor de jacuzzi minder verbruikt om warm te blijven. Ook is het belangrijk om de jacuzzi op een vlakke ondergrond te plaatsen, zodat de waterspiegel recht is, en je overstromingen voorkomt. Tot slot is onderhoud zoals bij elke jacuzzi belangrijk. Als je het filter nooit schoonmaakt, kan dit voor verstoppingen zorgen, en als je het water nooit ververst wordt dit na een tijdje ook onhygiënisch. Het is sowieso verstandig om het water eens in de zoveel tijd te desinfecteren met zout of chloor. Als je je hieraan houdt, ben je klaar om heerlijk te genieten van een opblaasjacuzzi.